Dag 36-37, 1.og 2. nov. 2007.

De sidste stykker masonit sættes på kuplen og der sættes skørt på under kuppel- og tårnring.

Vi er igang to forskellige steder; der skal "skørt" på kuppel- og tårnring, og så skal de øverste, små stykker masonit på kuplen. "Skørt" er vores betegnelse for de bånd vi sætter på som regnvand kan løbe af. På billedet længst til højre ses de tomme pladser på toppen af spærrene hvor de sidste stykker masonit skal sidde.
Tårn skørtet er lavet af samme træ som facadepladerne. Underkanten er ca. 7 cm under tårnringens underside således regn ikke kan komme op under ringen. Underkanten er også savet i et 20 graders smig der skråner udaf således dråberne kan dannes og dryppe af. På oversiden af dette skørt er børsterne gjort fast. De slæber mod undersiden af kuppelringen og skal holde større insekter og fygesne ude af kuplen.
På toppen af kuplen kommer de små stykker masonit på. Efter montage får samlingerne en bane akrylfugemasse som skal gøre samlingerne vandtætte. Senere når hele kuplen er fuget færdig, males kuplen 2. gang.
Under samlingen af de to stykker masonit tilpasses et stykke krydsfiner mellem spærrene. Med skruer og fugemasse forsegles samlingen.
...en plade ad gangen ...
Alle de små stykker masonitplade er nu monteret. Herefter skal kuplens sammenføjninger tætnes.