Sommer 2011. Fliser og trappe i tårnet.

I tårnet skal der lægges 50x50x5 fliser, og da tårnet er 13-kantet er det nødvendigt at skære en del fliser over. Da det bliver juni har jeg lagt 42 fliser, alle de hele fliser. Far kommer og hjælper med at skære fliserne for jeg vil gerne liiiige se hvordan det skal gøres. Til 21 kr./stk. har jeg ikke lyst til at ødelægge alt for mange!

Et godt eksempel på udfordringerne er at få skåret en flise som passer ned over den runde punktfundering, vist midt i billedet til højre.
Med to vinkelslibere, en som skærer i slibeskivens plan og en specialskive som kan skære vinkelret på sit plan, laves et hul midt i flisen.
Specielt omkring soklen med de to punktfunderinger som understøtter loftet, er det en udfordring fordi flere af fliserne har to snit.
Fliser omkring soklen fra andre vinkler.
Rundt langs væggene har nogle fliser tre snitflader.
Den 4. juni kommer Hans med trappen og vi får den og en afsats sat op. Trappen bliver senere lakeret.
I løbet af juli og august er trappen slebet og lakeret 6 gange i alt ... utroligt hvor meget lak den kunne suge til sig! Måske 3 lag ville være slidstærk nok, men overfladen var stadig lidt ujævn.Med 6 lag er overfladen så plan at den er meget lettere at holde ren.