Solopgang over Rupus Rectus og Deslandres.

Den 26. marts 2007 var Månen Lidt over halv (8 dage) og stod højt på himlen i sydøstlig retning ved Solnedgang. Jeg havde samme dag leget lidt med programmet Virtual Moon Atlas og set at Solen i løbet af natten ville stå op over de flotte Måneformationer omkring Rupus Rectus og Deslandres. Jeg havde længe haft en ide om at lave en animation af terminators vandring hen over Måneskiven og her var en god anledning.

Første billede i animationen er taget kl.: 20:55 den 26. marts 2007, og det sidste er optaget 05:15 om morgenen den følgende dato, et tidsrum på 8 timer og 20 minutter. Af animationen ses det tydeligt at Månen fjerner sig fra observationsstedet og at billedkvaliteten aftager på grund af den voksende luftmasse.
20 jpg-billeder er blevet til en GIF-animation med programmet AVIedit. Hvert jpg-billede er lavet med Registax4 af et 20 sekunders videoklip optaget med et Philips ToUcam 740K på min 15 cm Newton med Baader okularprojektionsudstyr, et 15 mm Plössl okular og 40 mm T2-mellemstykke og et IR-Pass filter.